donderdag 24 april 2014

Het grote verhuizen is begonnen

Blog eerder geplaatst op de website van Het Regelloket op 24 april 2014

Het grote verhuizen is begonnen

Zelden zijn regeringsbeslissingen zo ingrijpend als nu rondom de ouderenzorg. Hele verzorgingstehuizen worden gesloten. Niet omdat ze niet aan de zorgwensen willen of kunnen voldoen, maar simpelweg omdat ze niet aan de wettelijke eisen voldoen om de zorg aan de bewoners vergoed te krijgen. Er worden tal van oplossingen bedacht om de praktijk naar de theorie om te vormen, zeker niet de beste oplossing, maar wel een die in veel gevallen nu het hoogst haalbare is.

Als landelijk opererend verhuisbedrijf met focus op De Zorg zijn wij er maar druk mee. Van alle kanten komen de aanvragen voor creatief meedenken bij ons binnen. Hoe krijgen we de bewoners “tijdelijk” verplaatst naar een ander overvol verzorgingstehuis zonder dat er al te grote stress ontstaat. Ze moeten wel verhuizen want hun huidige eigen “woning” moet nog omgebouwd worden naar een echte woning, dus met energiemeter en zelfstandig gemeentelijk huisnummer.
Wij leven mee met al die facilitaire- en vastgoed collega’s uit De Zorg die dit soort klussen opgedragen gekregen hebben. Gelukkig hoeven ze niet in te zitten over de zorg voor de bewoners tijdens de echte verhuisbewegingen, daar zorgen wij wel voor. En dat doen we goed, positieve referentie, na positieve referentie ontvangen we en ook vanuit de inkooporganisaties binnen De Zorg ontvangen onze zorgverhuizers regelmatig de complimenten.

Wat nog niet zo bekend is, is dat we naast de kwaliteitszorg en begeleiding van de bewoners via het Regelloket, ook kunnen zorgen voor ondersteuning bij het hele proces. Sinds januari 2013 is Mondial Movers Projectmanagement operationeel, waarin getrainde en ervaren projectmanagers taken uitvoeren op het gebied van projectmanagement, huisvestingsmanagement en algemeen management. Op alle vlakken kan Mondial Movers Projectmanagement ondersteunen. Vaak treden de managers op als verlengstuk van of aanvulling op de eigen interne projectorganisatie. Extra professionele handen zijn vaak welkom!

Het zal duidelijk zijn, wij wensen iedereen in De Zorg veel succes in deze moeilijke tijden en staan zeker paraat om de helpende hand te bieden waar nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten